Handgravure

Handgraveren is een mooi, oud ambacht en heeft een uniek en duurzaam resultaat.

Letters die door een handgraveur gegraveerd worden, hebben namelijk meer leven en glans dan machine-gegraveerde letters. Dit komt omdat de brede delen van een letter van een glansstreek kunnen worden voorzien. Ook is een handgravure dieper en blijft dus langer mooi.

Behalve letters kan een handgraveur bijna alles graveren wat u bedenkt: monogrammen, logo’s, heraldiek en afbeeldingen. Ook is er meer mogelijk dan alleen maar vlakke objecten. Lepels, kommen, vaasjes, binnen- en/of buitenkant ring, schalen … de mogelijkheden zijn legio.

Is dat nou duur, zo’n handgravure?

Ja en nee.
Het gaat soms om veel geld, maar het is niet duur voor wat u ervoor krijgt.
U krijgt een gravure die 100% met de hand wordt gemaakt.
Het is arbeidsintensief werk, er wordt dus veel tijd (en liefde) in gestoken.
Ambachtelijk
Een uniek resultaat
Mooier
Duurzaam
En ik stel er eer in om het resultaat te bereiken waar u blij mee bent.

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf of wat er allemaal mogelijk is.

Voorbeelden en prijzen van:

monogrammen
gravures
lettertypes

In principe is elk lettertype mogelijk, ook eigen handschrift.

Prijsindicatie voor tekst:
€ 4,75 per letter/cijfer.
€ 6,50 per hoofdletter.
Uiteraard geldt een lagere prijs bij grote(re) aantallen en/ of veel tekst.

Voorbeelden van graveerwerk wat ik heb gedaan, kunt u bekijken bij portfolio.

Waarom kiezen voor een handgravure en geen machinegravure?

Hierboven heb ik al een aantal voordelen opgenoemd van een handgravure. Ik vraag u om even mee te denken aan bijvoorbeeld een trouwerij.

Het moet een mooie dag worden, dus er wordt alles aan gedaan. Trouwringen, mooie kleding, boeket, kapsel en make-up, leuke locatie, prachtige bruidstaart, lekker eten en drinken en foto’s.  Uit dit rijtje zijn alleen de trouwringen en de foto’s duurzaam. Al die andere dingen, hoe fijn ook als dat allemaal piekfijn geregeld is, geniet u maar één dag van. Waarom dan bezuinigen op iets wat voor de rest van het leven gedragen gaat worden? Een handgravure geeft het mooiste resultaat. Gun uzelf en uw geliefden het mooiste. U bent het waard.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor andere dingen die u kunt laten graveren. Of het nu bestek is, een hanger of armband, een herdenkingssieraad, of een zegelring … deze zaken zijn bedoeld om een leven lang mee te gaan en vaak zelfs langer. Het worden vaak erfstukken die met trots gedragen of gebruikt kunnen worden.