Ogham schrift

Ogham wordt ook wel het boom alfabet genoemd. De letters van het ogham-schrift heten naar bomen die steeds met een andere letter beginnen. Men zegt dus niet “aa, bee, see, dee” maar “ailm, beith, coll, dair”. Ook de Latijnse letters droegen voorheen in het Iers deze namen.
Een van de belangrijkste aspecten van het onderwijs voor barden (zangers, dichters) was het leren van een geheime taal, die het voor ingewijde dichters mogelijk maakte met elkaar te converseren. Dit Ogham alfabet werd ‘de geheime taal van de dichters’ genoemd.
(informatie uit Wikipedia)

Contactformulier bij spam

Ik ben er net achter gekomen dat alle ingevulde contactformulieren naar de map ‘ongewenst’ werden verplaatst.
Dit kwam door de grote hoeveelheid spam die op die manier binnenkwam. Bij het blokkeren van die spam, zijn alle ingevulde formulieren als spam behandeld.

Dit probleem is nu opgelost, formulieren ingevuld door mensen worden nu weer netjes naar mijn inbox gestuurd.

Ik heb de spambox doorgezocht of ik nog formulieren vond waar ik op moest antwoorden, ik denk dat ik alles heb gevonden.
Maar mocht u dus een vraag hebben gesteld en nooit antwoord hebben gekregen, dan kunt u het best even opnieuw contact opnemen.

Graveerwerk versturen

Ik maak tot nu toe gebruik van Postnl en Mikropakket. Allebei hebben ze voor- en nadelen.
Mijn ervaringen met Postnl zijn tot nu toe overwegend goed, maar onlangs waren er toch twee zendingen zoek, die naderhand bij een postnl-punt bleken te liggen. Oplossing voor dit probleem: als u of ik iets verstuur, stuur dan ook de track- en trace-code naar de ontvanger. Dan weet diegene dat er iets onderweg is en kan zelf kijken wanneer het wordt bezorgd of waar het gebleven is.
Mikropakket heeft een goede naam, voorwaarde is wel dat u overwegend naar zakelijke adressen verstuurt. En als een pakket wordt opgehaald of bezorgd, krijg je een ruim tijdblok waarin je dus thuis moet zijn.
Natuurlijk kan zelf langsbrengen of ophalen ook. Ik heb een atelier aan huis, dus ik ben zeer flexibel wat dagen en tijden betreft. In overleg kan (bijna) alles.